Lat

Både igår och idag är jag riktigt lat och inte rider Don. 
Anledningen är att igår tyckte jag det blåste för mycket och då min syster bor mitt ute på öppet fällt och även paddocken ligger helt öppet så blåser det jätte mycket där. Och idag började det med att spö regna och gick sedan över i nästan storm enligt mig.
Hade jag ett ridhus skulle jag inte tveka att åka och rida. Mne då hästar lätt spänner sig när det blåser och Don inte är ett undantag så känner jag att det gör mer skada än nytta att tragla sig igenom ett pass med massa onödiga spänningar. Då det alltid blåser hos min syster så rider vi ju i blåst. Men när man börjar få känslan av att spänna emot för att inte blåsa av hästen så ger det mer förlust än vinst.
Dessutom går Don på lösdrift och får mycket friskluft och så ändå så det har jag inget dåligt samvete över.
 
Hur gör ni när det jätte dåligt väder och inte har tillgång till tex ridhus?
 

Tävlingen

Var ju och tävlade igår oh r riktigt nörjd med resultatet:)
Hoppade först förklassen till laget 0.95 m och fick då ett slarv pet på första hindret. det var mitt fel då jag inte uppmärksammade han ordentligt på det. Resten av banan gick KANON och han skötte sig fint :)
 
Sen var det dags för laget. Jag äledare och det är jag som ska ta ut laget.
Så det blev 3 ryttare plus mig som fick bilda laget. Alla skötte sig super jag och en till fick varsit mini pet så bommen ramla ner och dom andra två nollade. Så vårat slutresultat hamnade på 4 fel vilket gav oss en andra plats då vi hade snabbast tid.
Är riktigt nöjd med Don och har nu en del att träna på tills nästa tävling som blir den 11 maj i vänsta. Då är det även lagtävlinmg :)
 
Super laget :)
fr.v. Frida-Chico, Nike-Grand L, Hanna-Blackpool, Ida(jag)-Dondulu

Snart dags

Snart dags för årets första start. Det blir 0.95 m som är förhoppningsklass till div 3 lag klassen sen. Där är jag lagledare och ska ta ut laget. Jag har då med Don och mig som reserver.
 Hoppade i måndags hemma och de gick super bra. tis, ons blev det först 4 km uteritt och sen 30 min dressyr jobb i paddocken. Idag blev det dressyr jobb och gymnastikhoppning. I morgon väntar uteritt och lördag lättere dressyrpass.
Köpte ett nytt träns i Måndags och Don stortrivs i det!! Var länge sedan han gick så brasom han har gjort nu sen jag köpte tränset:)
Detta träns blev det. Ett mörk brunt från JH-Collection med bred fodrad lacknosgrimma. Är riktigt nöjd med köpet faktiskt :)
Passade även på att köpa ett par nya chaps,facefix och flät gel. De senare två tills på söndag när han ska vara fin. Kommer knoppa manen även fast det är hopptävling då han ser så maffig ut i det:)

skutt skutt

hej hallå:)
i måndags hade vi första hoppträningen med div 3 laget. don va med på träningen och skötte sig bra:)
igår så blev de först uteritt och Sen dressyr i paddocken. han börjar bli riktigt fin:)
den 14 e är vi anmälda till våran första hopp start. blir 95 cm på hemma klubben. det är lagom att starta med när han inte har varit ute på ett tag:) idag blir de bom arbete i paddocken.
är så skönt att rida i paddocken i solen. det ger extra energi:)