Dagens check

Idag var min syster med mig ut till stallet och kände och klämde på don samt red han.
Hon konstaterade att han är överansträngd i höger bak så det är därför han inte vill galoppera ordentligt. Samt att han är lat och tycker det är jobbigt så han försöker smita undan oxå.
Så ska fortsätta rida som vanligt samt boka in tid hos Lindblom. Han är en mirakel gubbe som gör hemma gjorda röror osv. Han tar även "friskt" blod från halsen och sprutar in på det drabbade stället så att skadan blir som ny. Sen gäller det att rida, rida och rida ännu mera.Man brukar kunna känna skillnad efter 2-3 dagar och hästarna brukar vara bra efter 1-2 veckor om man följer hans råd.
Så nu blir det upp tidigt i morgon bitti oc boka tid :)
Åh är glad att det inte var nått allvarligare :)

hmm...

Don har dom senaste dagarna varit konstig under ridning.. 
Inte velat gå frammåt, fattat fel galopp, hopppat jämnfota under galopp osv. Så i morgon ska min syster komma ut och kolla och känna på han. Dels så har hon många fler års efrarenhet än mig sen är hon även utbildad häst massör. Får se om det blir nån tur till Lindblom eller om det är jag som gör nått skumt när jag rider.
I fredags och lördags fick han vila. Igår Longerade jag han och det gick bra och sen idag när jag skulle rida så ville han inte alls. Så efter 20 min slutade jag. Smörjde med gröngröt och körde magneter på ryggen Så får vi se hur han blir.
Don efter longeringen igår. Än saknas det mycket muskler men det kommer sakta men säkert :)
Min snygging <3

Sorry

Sorry för den dåliga uppdateringen...:/
datan har krånglat och appen på mobilen ville inte funka. Tekniken är emot mig.
Ska iaf berätta för er vad som hänt sen sist :)
Jag har bytt stall. Har flyttat han till ett stall hos en bekant dressyrtränare där jag har tillgång till ridhus i dethär eländiga vädret.
Det är ett litet stall där det står totalt 5 hästar. Alla är dressyr inriktade och jätte trevliga trivs verkligen.
Don går i en egen hage och verkar inte  klaga över det då han har en stor rundbal helt för sig själv haha. Men det behöver han så han äter upp sig lite :)
Sen jag flyttade dit har det blivit mycket dressyr ridning med koncentration på bakbens aktivitet så han får in dom under sig och på så sätt få ett bra sug på bettet.
Klippte även han här i veckan och det gick jättre bra så fick bli helklippning :)
Vi satte på han en vadderad luva så han inte skulle höra maskinen lika bra och tror han kände sig lite förnedrad:P
 
 

Ny header

Äntligen är headern klar. Tusen Tack Saga!
Vad tycker ni ?

Det nya året börjar...sådär...

 Vaknade av att nästan all snö hade försvunnit och istället var det is överallt! Vilket jag inte tyckte va så roligt. Visst Don har 4 brodd i varje sko men det är ingenting som säger att det är riskfritt att rida ute ändå. Så igår fick det bli ett skrittpass i paddocken. Snälla pappa plogade den åt mig när det var massa snö ute så det var bara fläckvis med is.
Idag vaknade jag upp med världens halsont vill inte riskera nått så idag fick han vila och i morgon ska troligtvis min syster rida honom.
Ett ridhus såhär på vintern skulle inte vara fel alls. 
Nej nu blir det sova och tagga för jobb i morgon ha de gott :)